Els nens i nenes de 3r. de Primària de l'escola LA IMMACULADA de Vilassar de Dalt hem estat investigant sobre LES ESTRELLES I EL SOL. Vam decidir entre tots què voliem saber, i ens vam organitzar per grups per tal de trobar les respostes a les nostres preguntes. Hem treballat de valent per tal d'elaborar aquest bloc amb la informació que hem trobat i tot el què hem après sobre aquest tema perquè tothom ho pugui conèixer. Esperem que us sembli tant interessant com a nosaltres!

dijous, 16 d’abril del 2009

EL MOVIMENT DE LES ESTRELLES

Encara que veiem les estrelles immòbils en el cel, aquestes es mouen a gran velocitat, però com que hi ha una distància enorme entre elles i estan molt lluny de nosaltres, la seva posició sembla fixa, i només després de milions d'anys seria possible comprovar que ha canviat la seva posició.




Podríem considerar el firmament com una gran esfera i dóna la sensació que tot el conjunt d'estrelles i planetes gira al voltant nostre, ja que tant el Sol com la Lluna i els astres apareixen en l'horitzó, per desaparèixer hores després en l'horitzó oposat. Aquest moviment és només un efecte produït per la rotació de la Terra entorn del seu eix. Així, les estrelles giren al voltant d'una, l'estel Polar, situada sobre el nostre eix de rotació, el Pol Nord, això fa que totes les estrelles descriguin cercles concèntrics, es desplacen totes a l'hora.





Aquest moviment es manifesta per una ascensió per l'horitzó est, després creuen el meridià i descendeixen fins a l'oest per tornar a aparèixer la nit següent. La rotació completa de les estrelles dura 23 hores i 56 minuts, mentre que el dia terrestre el considerem 24 hores.


En el seu moviment algunes estrelles no s'amaguen mai de la nostra vista ja que per la seva posició tan pròxima a l'estrella Polar fan un gir complet davant nostre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.