Els nens i nenes de 3r. de Primària de l'escola LA IMMACULADA de Vilassar de Dalt hem estat investigant sobre LES ESTRELLES I EL SOL. Vam decidir entre tots què voliem saber, i ens vam organitzar per grups per tal de trobar les respostes a les nostres preguntes. Hem treballat de valent per tal d'elaborar aquest bloc amb la informació que hem trobat i tot el què hem après sobre aquest tema perquè tothom ho pugui conèixer. Esperem que us sembli tant interessant com a nosaltres!

dimarts, 14 d’abril del 2009

CURIOSITATS














RA

Ra, el deu del Sol de l'antiga mitologia egípcia. Era generalment representat com un cos d'home amb cara de falcó. Controlava l'univers viatjant amb la seva barca a través del cel, portant el món des del dia fins a la nit i retornant-lo el dia una altre vegada.
Moltes religions antigues creien que la creació del món havia estat possible gràcies al poder del Sol i els seus deus.













QUÈ SÓN LES TAQUES SOLARS?


Les taques fosques, anomenades taques solars són unes zones una mica menys càlides (estan a prop de 2.000 graus) que la resta de la superfície del Sol.Algunes són prou grans per contenir tota la Terra!









EL VENT SOLAR

La corona deixa escapar constantment un torrent de partícules que es propaguen pel sistema solar. Aquest flux, denominat vent solar, arriba als voltants de la Terra a me´s d'1 milió de quilòmetres per hora! Allà s'introdueix a l'atmosfera pels pols, seguint les línies de camp magnètic terrestre. Les seves partícules, en xocar amb els àtoms i les molècules de l'atmosfera, donen lloc a les esplèndides aurores polars, que al nord es diuen polars i al sud, australs.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.